Syntethampa

Tre- och fyrslagna rep i dimensioner från 6 mm till 16 mm. Syntetfibern, som till det yttre liknar
naturhampan, är speciellt lämplig i fuktiga miljöer och utomhus eftersom den tål väder och vind. Används till dekoration, inredningsdetaljer, gungor och klätterrep och går naturligtvis även att använda inomhus. 

En annan fördel med syntethampan är att man kan bränna ändarna och får en snygg avslutning utan att behöva tagla med ett tunnare rep eller tejpa. Ett tips på att få snyggt brända ändar är att sätta tejp, någon form av eltejp eller isoleringstejp , där du sak kapa repet. Såga eller skär där efter mitt i tejpningen. Sedan eldar du med en tändare undertiden tejpen sitter kvar. Och till sist tar du av tejpen och får då en snygg ände. Risken om du eldar med tändaren efter att du tagit av tejpen är att undertiden du eldar så drar repet upp sig änden blir som en plastklump istället. Syntethampa

Tre- och fyrslagna rep i dimensioner från 6 mm till 16 mm. Syntetfibern, som till det yttre liknar naturhampan, är speciellt lämplig i fuktiga miljöer och utomhus eftersom den tål väder och vind. Används till dekoration, inredningsdetaljer, gungor och klätterrep och går naturligtvis även att använda inomhus. 

En annan fördel med syntethampan är att man kan bränna ändarna och får en snygg avslutning utan att behöva tagla med ett tunnare rep eller tejpa. Ett tips på att få snyggt brända ändar är att sätta tejp, någon form av eltejp eller isoleringstejp , där du sak kapa repet. Såga eller skär där efter mitt i tejpningen. Sedan eldar du med en tändare undertiden tejpen sitter kvar. Och till sist tar du av tejpen och får då en snygg ände. Risken om du eldar med tändaren efter att du tagit av tejpen är att undertiden du eldar så drar repet upp sig änden blir som en plastklump istället. 

Nautic Life

Ansiktena bakom Nautic Life är Jens och Jakob Olsson. Vi är två bröder som sedan 2018 driver Ystad Skeppshandel och sedan 2021 även Skeppshandeln i Torekov. Med en farfar, som arbetat till sjöss, och uppväxta i en familj som uppskattar båtliv och hav tycker vi naturligtvis om den marina stilen både när det gäller kläder och inredning. De varumärken och det sortiment vi väljer ut är just det som vi själva vill använda och vi hoppas naturligtvis att du också ska göra det.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

© 2024 Nautic Life Powered by Quickbutik